Испански фен тръгнал пеша към Катар, но изчезнал безследно


Испански фен тръгнал пеша към Катар, но изчезнал безследно
Снимка: Getty Images

2489 0

Един от най-ексцентричният футболен фен – испанецът Сантяго Санчес, е изчезнал безследно на път за Световното първенство по футбол.

Като голям авантюрист 40-годишният мъж решил да предприеме невероятно пътешествие и да стигне пеша до Катар. Той тръгнал на 9 януари от Мадрид, а целта му била в началото на ноември вече да е в страната, в която от 20 ноември до 18 декември ще се проведе мондиалът.

След 9 месеца по пътя следите му се губят.

Последната вест от Сантяго е от 2 октомври, когато се чул със семейството си и приятел. Съобщил им, че е в Ирак, много близо до границата с Иран.

За последно в социалните мрежи пък фенът се обозначил на 1 октомври. " Последното село в Северен Ирак, планина ме дели да стигна до Иран, следващата държава, преди да стигна до Катар. Петък тук е почивен ден и всичко е затворено. Все пак успях да си купя пилешко в едно магазинче и малко грах за вечеря“, пише в бележките си, достойни за пътепис, Сантяго.

Негови приятели предполагат, че той е станал жертва на сложната политическа обстановка в Иран.

Малко преди да изчезне, написал на свой приятел: " Тук е горещо, но всичко е наред“. " Предполагам, че е визирал протестите на жените срещу правителството. След това няма следа от него“, разказа неговият приятел Мигел.

През 2019-а Сантяго предприема пътуване с велосипед до Джеда, където в началото на януари 2020-а се игра финалът за Суперкупата на Испания между Реал и Атлетико, спечелен с дузпи от "кралския клуб".

А ето как фенове на Франция решиха да пропътуват разстоянието до Катар.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички