ФИФА няма да връчва най-престижната си индивидуална награда през тази година


ФИФА няма да връчва най-престижната си индивидуална награда през тази година
Снимка: Getty Images/Guliver

1229 0

Световната футболна организация (ФИФА) няма да връчва най-престижната си индивидуална награда през тази година. Става въпрос, разбира се, за "FIFA's The Best" - тази за най-добър футболист през изминалата година.

Церемонията трябваше да се състои през септември в Милано, но плановете са отменени поради ситуацията с коронавируса. Президентът на ФИФА Джани Инфантино бе заявил още от самото начало на пандемията, че няма да бъдат предприемани никакви излишни рискове.

ФИФА вече отмени тазгодишните си състезания - Световното първенство за жени до 17 години, както и Световното първенство по футзал. Единственият неотменен турнир под егидата на ФИФА за тази година е Световното клубно първенство, което трябва да се проведе през декември в Абу Даби.

Така мегазвездите Кристиано Роналдо и Лионел Меси няма да могат да прибавят по още едно голямо отличие в своята пребогата кариера. Именно аржентинецът е последният носител на приза (за 2019 година), който обаче ще остане незает през тази.

Междувременно, преди дни бе прието предложение на ФИФА и вече потвърдено - отборите ще могат да извършват по 5 смени по време на мач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички