Фернандо Сантош не слага Португалия сред фаворитите в Русия

Селекционерът на Португалия Фернандо Сантош обяви своите фаворити за спечелване на световната титла на Мондиала в Русия това лято. Актуалният европейски шампион не е сред тях.

"За мен фаворити на Световното първенство са Бразилия, Германия, Испания, Аржентина и Франция, защото те имат играчи на невероятно ниво, дълбочина на състава и опит във финалните етапи на големи турнири. Ние знаем, че не сме фаворити и сме готови да приемем своето положение, но това не значи, че нямаме амбиции и желанието да спечелим всеки мач. Имаме много силен и сплотен отбор. Не смятаме, че сме по-силни от всички, но знаем, че не сме толкова лесни за побеждаване", коментира Сантош.

И биологията занемя: Роналдо има тяло на 23-годишен

Звездата на Реал Мадрид и Португалия Кристиано Роналдо продължава да смайва света с качествата и физиката си. Физическото състояние на португалец...

"Кристиано беше най-важният играч във всички отбори, за които е играл. Разбира се, най-добрият футболист в света е неразделна част от плановете на отбора, но за победа трябва да играем като отбор. Роналдо вече демонстрира готовност да се пожертва за благото на националния отбор и другите играчи следват примера му", заяви португалският специалист.

Още по темата

Please select answer!