Фабио Канаваро предрече катастрофа, ако Италия не успее да се класира за още един Мондиал


Фабио Канаваро предрече катастрофа, ако Италия не успее да се класира за още един Мондиал
Снимка: Getty Images

1862 0

Легендарният защитник на Италия от близкото минало - Фабио Канаваро, даде интервю пред вестника "Il Mattino" в дните преди решителния бараж на "скуадра адзура" за класиране на Световното първенство в Катар.

Шампионите от Евро 2020 не успяха да спечелят своята квалификационна група, в която участваше и България, и сега ще трябва да минават през "ситото" на баражите.

В четвъртък, 24 март, Италия се изправя срещу Северна Македония, а победителят от тази двойка ще срещне Турция или Португалия в решителен сблъсък, който осигурява един билет за Мондиала в Катар в края на годината.

Италия все още помни мъката от 2018 година, когато "скуадрата" не се класира за Световното първенство в Русия и на Ботуша чакат със затаен дъх какво ще случи в следващите дни. Самият Фабио Канаваро предупреди футболистите, че не могат да си позволят да пропуснат още един Мондиал, тъй като това би било катастрофа:

"Между нас и участието в Катар може да застане Португалия на Роналдо, но дори евентуален мач срещу Турция няма да бъде "разходка в парка"", каза световният шампион с Италия от 2016 г. и носител на "Златната топка" от същата година и добави:

"Да не забравяме и че преди това в Палермо трябва да победим Северна Македония. Пропуснахме шанса си срещу Швейцария в групата, но сега не можем да си позволим да пропуснем втори Мондиал. Би било катастрофално за всички. Сигурен съм, че Роберто Манчини ще намерим начин да го сторим".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички