Италия предложи да приеме мачовете от шампионата на Украйна


Италия предложи да приеме мачовете от шампионата на Украйна
Снимка: Getty Images

1010 0

Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина изрази готовност страната му не само да приеме бежанци от войната в Украйна, но и да стане домакин на мачове от тамошното първенство. Друг е въпросът колко на украинските футболисти ще им е до мачове, предвид случващото се с родината им.

"Изживявам ужасно тези събития, както всеки, който уважава живота и достойнството. Футболът показва единство, което не е съществувало преди. Ние сме последователни в тази ситуация, изкрещявайки "НЕ" на войната", заяви Гравина, цитиран от "Corriere della Sera".

"Подготвени сме освен да си сътрудничим за посрещане на бежанци, също така да бъдем домакини на мачове от украинската лига. Работим и по други инициативи", допълва той.

Заради руската инвазия в Украйна подновяването на футболното първенство там бе отложено за неопределен срок. Междувременно, селекционерът на Русия също се обяви против войната.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички