За първи път от 66 години: Англия ще домакинства на интересен стадион в Лигата на нациите


За първи път от 66 години: Англия ще домакинства на интересен стадион в Лигата на нациите
Снимка: Getty Images

1256 0

Националният отбор на Англия ще играе двубоите си от турнира Лигата на нациите с Италия и Унгария през юни на стадион "Молиню" - домът на Уулвърхемптън от Висшата лига, съобщиха от Футболната асоциация (ФА).

Двубоят срещу италианците на 11 юни ще се изиграе при закрити врати като наказание за безредиците с публиката на "Уембли" по време на финала на Евро 2020, когато "Скуадрата" надви "Трите лъва" след изпълнение на дузпи. Но привържениците ще могат да посетят срещата с Унгария три дни по-късно.

*Стадионът на Уулвс за последно прие мач на мъжкия национален отбор през 1956 година!

"Докато "Уембли" е нашият дом, ние се наслаждаваме на това да сменяме обстановката, когато това е възможно, в частност в подготовката преди голям турнир. 2022 година обещава да бъде вълнуващо приключение за английските фенове и е страхотно, че един от най-известните футболни стадиони в страната ще бъде част от това", коментира селекционерът на европейските вицешампиони Гарет Саутгейт.

Англия, която ще се изправи и срещу Германия в група А3 на Лигата на нациите, стартира кампанията си с гостуване на Унгария в Будапеща на 4 юни. Груповата фаза на надпреварата ще приключи през септември, като Мондиалът в Катар стартира два месеца по-късно.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Пълният жребий на България за турнира Лига на нациите!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички