Англия уважи Украйна, но после я огорчи за 180 секунди (ВИДЕО)


Англия уважи Украйна, но после я огорчи за 180 секунди (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

5446 0

Англия се наложи с 2:0 над Украйна във втория кръг от европейските квалификации и по този начин оглавява еднолично група “С” с 6 точки. И двете попадения на “Уембли” паднаха още през първото полувреме и то в рамките на 180 секунди, след като Хари Кейн и Букайо Сака реализираха съответно в 37-мата и 40-тата минута. 

По този начин източноевропейците очаквано започнаха с поражение в цикъла, след като почиваха в първия кръг заради броя тимове в групата, а сега така и не успяха да се противопоставят на “трите лъва”, които спечелиха през 2021 г. последната среща до този момент между двата тима с 4:0 на четвъртфиналите от Европейското първенство.

 

Трябва да се отбележи, че Англия изрази своята подкрепа преди срещата по трибуните и на терена към съперника си, който вече година е “жертва” на военна агресия от страна на Русия.

Това обаче не попречи на възпитаниците на Саутгейт на практика да не оставят никакви шансове на “жълтите”, които в рамките на редовното време създадоха едва 2 гогови положения срещу 14 от домакините, като “трите лъва” имаха тотален превес и във владеенето на топката - 59%.

Първо полувреме:

Домакините очаквано бяха по-настоятелни от началото на срещата, но до изтичането на 20-тата минута липсваха изключително чистите положения пред една от двете врати.

До тогава през 60% от времето именно "трите лъва" контролираха кълбото, но единсвеният удар бе посока именно вратата на Англия. Около 15-тата минута гостите чрез Яремчук обстреляха Пикфорд по диагонал, но опитът не намери вратата, а междувременно бе отсъдена и засада.

ГОЛ! Домакините успяха да открият след попадение на "вечно заподозрения" - Хари Кейн, който реализира 55-тото си попадение на международно ниво. Той се възползва от ниско центриране на Букайо Сака от десния фланг и откри за 1:0!

ГОЛ! Само 180 секунди бяха нужни на асистента за първото попадение да удвои разликата в срещата, след като получи възможност да стрреля от дистанция и по този начин прати кълбото в горния ляв ъгъл! 2:0!

Video edited on Kapwing

Второ полувреме:

Авансът на домакините от две попадения до почивката сериозно повлия на темпото в двубоя и намеренията на двата тима. По този начин англичаните продължиха да търсят ново попадение в противниковата врата, но до 70-тата минута така и не се стигна.

Възпитаниците на Саутгейт бяха категорично по-настоятелните на терена, след като до четвърт час преди края на редовното време създадените голови положения само за втората част достигнаха 4 срещу 0, въпреки че украинците контролираха топката през 51% от времето.

В заключителните минути Хари Магуайър пропиля две положения, след които домакините спокойно можеха да оформят класическата разлика е резултата.

Стартови състави:

Англия: Пикфорд, Уокър, Магуайър, Стоунс, Чилуел, Райс, Хендерсън, Белингам, Мадисън, Сака, Кейн

Украйна: Трубин, Караваев, Матвиенко, Сваток, Миколенко, Малиновский, Степаненко, Зинченко, Судаков, Яремчук, Мудрик

Преди мача:

"Трите лъва" ще бъдат без контузените Маркъс Рашфорд, Мейсън Маунт и Ник Поуп на "Уембли". Очаква се своят дебют за страната да направи нападателят на Брентфорд Айвън Тони.

Домакините влизат в ролята на тотални фаворити, като двете селекции за последно играха на четвъртфиналите от Евро 2021, а "трите лъва" се наложиха с 4:0 на "Олимпико".

За Англия със сигурност срещата ще пропусне Люк Шоу поради червен картон от визитата на Италия, а Илия Забарний от гостите е контузен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички