Саутгейт: Имаме огромни симпатии към Украйна, но ще опитаме да спечелим


Саутгейт: Имаме огромни симпатии към Украйна, но ще опитаме да спечелим
Снимка: Getty Images

902 0

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт изрази „огромните симпатии“ на страната към украинските граждани преди неделния сблъсък от квалификациите за Евро 2024 между двата тима. Двубоят е на стадион „Уембли“ в Лондон.

Три дни след като стартираха квалификациите в група „С“ с победа с 2:1 над шампиона Италия, "Трите лъва" очакват следващия си противник. За Украйна двубоят с англичаните в неделя ще бъде първи от тази квалификационна кампания.

Попитан дали ситуацията около продължаваща война в Украйна ще направи мачът срещу украинските футболисти непредсказуем, Саутгейт отговори: „Бих казал, че е напълно предсказуем. Те са много горди. Видяхме това от самото начало на войната, когато отидоха в Шотландия за плейофите за Мондиал 2022 и Уелс.

Те са много повече от група от играчи, това се вижда. Напълно са отдадени на целта да донесат радост на публиката. Ние, разбира се, имаме огромна симпатия към това, което се случва, а също и подкрепа, но утре (б.а. днес) предстои футболен мач и ние сме напълно концентрирани върху това да опитаме да спечелим".

"Честно казано, това е ключов мач в квалификационната група. Ако успеем да продължим по пътя, който започнахме преди няколко дни и победим в неделя, това ще бъде много добре за нас“, добави Саутгейт.

Треньорът заяви още, че полузащитниците Джордан Хендерсън, Джуд Белингам и Калвин Филипс се чувстват добре. Дебюта си очаква нападателят на Бретфорд Айвън Тони. "Той е доста добър напоследък. Харесва ни и е в плановете ни. Приоритетът ни в квалификациите е да печелим мачове“, завърши селекционерът на англичаните. Звезда на Англия вече заяви, че ще е провал, ако не спечелят Евро 2024.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички