Уейн Рууни с първи думи по адрес на Хари Кейн, който му отне рекорда за Голмайстор №1 в историята на Англия


Уейн Рууни с първи думи по адрес на Хари Кейн, който му отне рекорда за Голмайстор №1 в историята на Англия
Снимка: Getty Images

1621 0

Бившият национал на Англия и доскорошен "Голмайстор №1" в историята на "Трите лъва" - Уейн Рууни, поздрави своя наследник и нов рекордьор по отбелязани попадения - Хари Кейн.

До вечерта на 23 март и двамата имаха по 53 гола с фланелката на Англия, но нападателят на Тотнъм вече еднолично е начело на класацията с 54, след като се разписа във вратата на Италия на старта на евроквалификациите.

"Когато аз счупих рекорда за най-много голове за Англия с дузпа срещу Швейцария през септември 2015 година, Хари Кейн беше първият, който дотича, за да празнува с мен. По-късно споменах Хари в речта, която държах в съблекалнята", припомни си Рууни в социалните мрежи.

"Тогава казах, че се надявам младите футболисти в отбора да се приближат към рекорда ми и дори да ме надминат. В онзи момент Хари беше вкарал само 3 гола за Англия, но аз казах тези думи, защото знаех, че той може да го направи. Дори тогава, със само 4 изиграни мача, аз знаех, че той може да стане най-великият голмайстор на Англия, ако продължаваше по същия начин и затова исках да го окуража", добави още легендата на Манчестър Юнайтед и Евертън.

"Радвам се за него, за семейството му и за националния отбор на Англия. Сега той го направи, вкара 54-тия си гол срещу Италия в четвъртък вечер. Познавайки Хари, това не е нещо, което ще му остане дълго в главата. Той ще продължи и всъщност вярвам, че когато спре да играе, ще остави "летвата" на такова място, което ще бъде много трудно за достигане от някой друг", прогнозира 37-годишният Рууни.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Кристиано Роналдо след поредния рекорд: Много е хубаво, че играя отново и вкарвам за националния отбор

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички