Унгария издържа 84 минути, но Кристиано Роналдо и Португалия все пак взеха своето!


Унгария издържа 84 минути, но Кристиано Роналдо и Португалия все пак взеха своето!
Снимка: Getty Images

8442 0

Унгария и Португалия стартираха участието си на Европейското първенство по футбол! Двубоят предложи много драма в последните 10 минути, когато гол на унгарците бе отменен заради засада, а след това в рамките на броени минути "мореплавателите" вкараха 3 попадения и спечелиха с 3:0 на стадион "Пушкаш Арена". Така Португалия тръгна с много трудна, но сладка победа в "Групата на смъртта" на ЕВРО 2020.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

На стадион "Пушкаш Арена" ограничения за публиката няма - 60 000 души заеха местата си по трибуните! Още в 5-ата минута на мача Диого Жота стреля силно от границата на наказателното поле, но Гулачи изби топката. 

В следващите 10 минути Португалия продължи да бъде по-активният отбор, но унгарците не им позволяваха да създадат чисто положение. В 26-ата минута Роналдо изведе Бернардо Силва зад отбраната, но той се засуети, а и Вили Орбан се намеси перфектно, хвърляйки се на шпагат в краката му.

След 30 минути игра Кристиано Роналдо, който подобри пореден рекорд още с излизането си на терена днес, се извиси в наказателното поле, за да засече центриране, но не му стигна височина. Шест минути по-късно Адам Салай с глава нанесе първи удар в очертанията на вратата за Унгария, но Патрисио улови без проблем. 

В 40-ата минута Семедо се включи добре в атаката и извади топката към Диого Жота, той овладя, завъртя се бързо и стреля, но Гулачи отново бе на мястото си и спаси с крак. Три минути по-късно Кристиано Роналдо пропусна да отбележи от 3 метра разстояние. Трябва да се отбележи, че центрирането бе доста силно, а и Роналдо "влезе на скорост в топката" и тя се вдигна над напречната греда - ВИДЕО ОТ СИТУАЦИЯТА!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Две минути след старта на втората част Пепе засече центриране от корнер с глава и насочи топката към десния ъгъл на вратата, но Гулачи се разтегна и изби с една ръка! Между 48-ата и 58-ата минута Унгария заигра малко по-уверено и погледна по-смело към вратата на "мореплавателите", но освен един точен удар, до друго по-опасно положение не се стигна.

В 67-ата минута Бруно Фернандеш реши да опита удар от около 27-8 метра, но Гулачи за кой ли път днес се намеси решително и с пръстите си успя да отклони топката, която влизаше плътно до лявата му греда!

Постепенно започна да си личи как играчите на Португалия губят търпение, а унгарците се чувстваха все по-комфортно на терена. 75-минути след началото на мача Кристиано Роналдо поиска дузпа за игра с ръка на защитник на Унгария, но съдията Джунейт Чакър показа с жестове, че ако има такава и тя е умишлена, ще получи сигнал от ВАР... Такъв не последва!

В 79-ата минута гол на Унгария бе правилно отменен заради засада! 5 минути по-късно Португалия излезе напред в резултата с голяма доза късмет - Гереро получи подаване в наказателното поле, стреля много неточно, но топката се отклони в крака на Орбан и влезе неспасяемо във вратата на Унгария - 0:1!

Само минута по-късно Вили Орбан направи дузпа, задържайки Рафа Силва за ръката. Роналдо застана зад топката и вкара своя гол №105 за Португалия в кариерата си - 0:2! Това беше и негово 10-то попадение на европейски първенства, което го направи едноличен голмайстор в турнира на Стария континент.

В 93-ата минута Роналдо вкара и втория си гол в мача, след като направи двойно подаване с Бруно Фернандеш, финтира вратаря Гулачи и отбеляза на празна врата - 0:3!

Стартови състави:

Унгария (3-1-4-2): Гулачи, Ботка, Орбан, Атила Салай, Наги, Ловренчич, Клайнхайслер, Шафер, Фиола, Адам Салай, Роланд Салай

Португалия (4-3-3): Патрисио, Семедо, Диас, Пепе, Гереро, Данило, У. Карвальо, Бруно Фернандес, Роналдо, Жота, Бернардо Силва

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ мача Португалия - Унгария?!

ПРЕДИ МАЧА

Група "F" на Евро 2020 или т.нар. "Група на смъртта" започва в 5-ия ден от старта на първенството на Стария континент. Когато за последно Португалия и Унгария се изправиха един срещу друг на европейско първенство, мачът завърши с цели 6 гола - ВИДЕО РЕПОРТАЖ и повече подробности за тази среща!

Унгария изигра две контроли преди старта на Евро 2020, в които победи Кипър с 1:0 и завърши наравно 0:0 с Ирландия. Португалия също изигра две проверки - 0:0 с Испания като гост и 4:0 срещу Израел у дома си!

Последните пет мача между двата отбора са отивали в актива на "мореплавателите" - 4 победи и 1 равенство. Голова разлика - 11:3.

Голямо ПРЕВЮ на срещата можете да откриете в ТАЗИ ВРЪЗКА!

В ТОЗИ МАТЕРИАЛ можете да разберете кои са рекордите, които Кристиано Роналдо ще гони на ЕВРО 2020!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички