Шампионът Португалия започва плаването на Европейското първенство срещу Унгария


Шампионът Португалия започва плаването на Европейското първенство срещу Унгария
Снимка: Getty Images

1582 0

В петия ден от Европейското първенство по футбол ще има само два мача, но то какви! Настоящият европейски шампион Португалия открива деня и участието си на този турнир с двубой срещу познат съперник в лицето на Унгария. Те са в последната група F, където са още силните тимове на Франция и Германия.

КОГА Е МАЧЪТ УНГАРИЯ - ПОРТУГАЛИЯ?

Двубоят е днес (15 юни), като Унгария и Португалия ще играят на стадион "Пушкаш Арена" в Будапещ. Срещата ще стартира в 19:00 часа българско време. Ще можете да следите нея и всички останали от Евро 2020 НА ЖИВО в SportLive.bg. 

Можете да видите и пълната ТВ програма на Европейското първенство по футбол.

НОВИНИ ПРЕДИ СБЛЪСЪКА

Само два дни преди двубоя на европейския шампион стана ясно, че Фернандо Сантош няма да може да разчита на една от звездите си, която със сигурност щеше да е титуляр. Става въпрос за крайния защитник на Манчестър Сити Жоао Кансело, който е с коронавирус.

Всички останали футболисти ще са налични за "мореплавателите", които, разбира се, ще бъдат поведени от своя капитан, голмайстор и голям лидер Кристиано Роналдо. Той ще търси исторически гол на това Европейско, което ще го утвърди на първото място сред голмайсторите на този форум.

Отборът на Унгария ще заложи схема с 3-ма централни бранители, като най-вероятно това ще бъде 3-5-2, с което излизаше в последните си срещи преди Евро 2020. Все пак има и вероятност Марко Роси да заложи на още по-дефанзивен подход с 5-3-2. Селекционерът на Унгария ще може да разчита на всички свои повикани футболисти.

ФОРМАТА НА ДВАТА ОТБОРА

Унгария е в отлична серия от цели 11 мача без загуба, като в тях е записала 7 победи и 4 равенства. Непосредствено преди старта на Европейското първенство пък премери сили с първо с Кипър (победа с 1:0), а след това и с Република Ирландия (равенство 0:0).

Португалия не може да се похвали с толкова дълга серия след поражението от Франция в Лигата на нациите в края на миналата година. Оттогава обаче "мореплавателите" имат 6 мача, от които 4 победи и 2 равенства. В последните проверки преди Евро 2020 бяха записани последователно равенство срещу Испания (0:0) и успех над Израел (4:0).

ПОТЕНЦИАЛНИ СТАРТОВИ 11

Унгария: Гулачи, В. Салай, Ланг, Ботка, Фиола, Шафер, Клейнхейслер, Сигер, Бола, Варга, А. Салай

Португалия: Патрисио, Семедо, Пепе, Фонте, Герейро, Карвальо, Фернандеш, Невеш, Силва, Жота, Роналдо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички