Ето кои са играчите с най-много профукани голове през 2022-ра


Ето кои са играчите с най-много профукани голове през 2022-ра
Снимка: Getty Images

1814 0

Нападателят на Барселона Роберт Левандовски попадна в неприятна за него класация, при това зае първото място. Полската звезда е футболистът с най-много пропуснати чисти голови положения през отминалата 2022 година.

Левандовски има 28 такива за 12-те отминали месеца, като част от тях са били факт още по време на престоя му в Байерн Мюнхен. 34-годишната звезда игра за "баварците" през втората половина на сезон 2021/22, преди да премине на "Камп ноу" през лятото.

На второ място в тази класация е лидерът на Реал Мадрид - Карим Бензема. Неговите изпуснати чисти голови възможности за календарната година са 22.

Третото място си разделят четири звезди, които са изпуснали по 20 добри възможности да се разпишат. Това са Лаутаро Мартинес от Интер, Муса Дембеле от Олимпик Лион, Кевин Гамейро от Страсбург и Килиан Мбапе от ПСЖ.

Любопитен факт е, че двама от тези играчи са в топ 4 в класацията за "Златната обувка" на Европа. Към 31 декември 2022 година Левандовски заемаше втората позиция с 13 попадения, а Мбапе бе на четвърто място с 12.

А ето в каква друга, по-престижна класация влезе Левандовски. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички