Еспаньол нападна Барселона заради Роберт Левандовски


Еспаньол нападна Барселона заради Роберт Левандовски
Снимка: Getty Images

1965 0

Роберт Левандовски получи разрешение да играе в дербито на Барселона с Еспаньол, въпреки наказанието му. 34-годишният нападател беше наказан с три мача  след червения си картон при победата на каталунците с 2:1 като гост срещу Осасуна на 8 ноември. Левандовски беше изгонен едва за втори път в своята престижна кариера, след като получи два жълти картони през първото полувреме на горещо оспорвания сблъсък от Ла Лига.

Допълнителни два мача бяха добавени към наказанието на Левандовски заради жест, който направи, докато излизаше от терена. Капитанът на Полша отговори на изгонването, като докосна носа си и посочи съдията на мача Хесус Гил Манзано, жест, който беше счетен за арогантен и неуважителен.

24 часа преди срещата, обаче, Барселона обявиха, че наказанието на нападателя е временно отменено и се очаква окончателно решение, въпреки че по време на Световното първенство няколко обжалвания от страна на клуба бяха отхвърлени. Междувременно Еспаньол незабавно публикува официално изявление, в което реагира на шокиращата новина, като яростно определи решението като "несправедливост".

" Еспаньол смята за необичайно, че 24 часа преди мача срещу Барселона и след като видях обжалванията, отхвърлени от три различни органа, наказанието на Роберт Левандовски беше временно спряно“, се казва в прессъобщение.

" Смятаме, че изискванията за оправдаване на временното отстраняване не са изпълнени, особено след като санкцията обхваща две различни нарушения [червения картон и жеста]. Освен това преди това е била потвърдена от три различни органа, докато докладът на рефера категорично одобрява забраната. Решението говори за непоправими щети за Барселона, без да навлиза в оценка на непоправимите щети за техните съперници и за конкуренцията, без да дава възможност за обжалване [на други клубове].

Еспаньол счита, че това решение в последната минута напълно обуславя тази седмица на мача в Ла Лигата, която започна в четвъртък, и подготовката на отбора за този мач. Еспаньол смята, че това е грешно и също несправедливо, като се имат предвид прецедентите с други клубове."

А ето още какви срещи ни очакват в навечерието на Новогодишната нощ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички