Експериментална Белгия се задоволи с "хикс" в Уелс


Експериментална Белгия се задоволи с "хикс" в Уелс
Снимка: Getty Images

1668 0

Световният №1 в ранглистата на ФИФА - Белгия, не успя да победи Уелс след равенство 1:1 като гост в последен мач от квалификациите за Мондиал 2022. "Червените дяволи" излязоха с експериментален състав за двубоя в Кардиф, който бе без значение за крайното им класиране. 

Не такава бе ситуацията за Уелс, който бе застрашен от това да загуби второто си място, даващо право на участие в баражите за Световното първенство в Катар. "Драконите" трябваше да се доберат поне до равенство срещу Белгия, за да си гарантират, че ще останат пред Чехия в подреждането.

И успяха - след като Кевин де Бройне откри за Белгия в 12-ата минута, двайсет минути по-късно Кийфър Мур изравни за домакините. През втората част Роберто Мартинес извърши общо пет промени в състава си, докато Уелс само една. В крайна сметка двата отбора се задоволиха с равенството, което ги устройваше за подреждането в групата.

Белгия завърши на първата позиция в групата с актив от 20 точки - с шест победи, две равенства и нито една загуба. Уелс се нареди втори с 15 пункта - с една повече от третия Чехия, който спечели домакинството си на Естония, но това не бе достатъчно на отбора, за да запази шансове за класиране на Световното първенство през следващата година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички