Инфарктен финал изстреля Нидерландия с директен полет към Мондиала в Катар!


Инфарктен финал изстреля Нидерландия с директен полет към Мондиала в Катар!
Снимка: Getty Images

4620 0

Националният отбор на Нидерландия хвана последния влак за Катар и ще играе на Световното първенство по футбол през следващата година, след като победи Норвегия с 2:0 като домакин в драматична последна световна квалификация. Късни две попадения осигуриха на "летящите холандци" първото място в групата и директен полет за Катар 2022.

След като в предишния си мач Нидерландия стъпи накриво като гост на Черна гора, сега възпитаниците на Франк де Бур нямаха право на грешка. Норвегия се нуждаеше от победа, за да измести "лалетата" от първите две места, но тази задача се оказа непосилна, особено в отсъствието на голямата звезда на отбора Ерлинг Холанд.

Въпреки това почти цял мач Нидерландия не успя да отбележи гол на своя съперник, който показа дисциплина в дефанзивен план. В самия край на срещата обаче скандинавците се пропукаха. В 84-ата минута Стивън Бергвайн успя да открие резултата за холандците, а в продължението на мача Бергвайн асистира за Мемфис Депай, който оформи крайния резултат.

По този начин Нидерландия все пак завърши на първа позиция в групата си с актив от 23 точки - с две повече от тима на Турция, който завършва на втора позиция и ще играе баражи за класиране на Мондиал 2022. Норвегия пък отпада на крачка от Световното първенство и ще събира сили за следващия голям международен форум.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички