Димитър Бербатов призна за кои играчи е било "най-отвратително" срещу Швейцария


Димитър Бербатов призна за кои играчи е било "най-отвратително" срещу Швейцария
Снимка: LAP.bg

1965 0

Димитър Бербатов, който се кандидатира за президент на Българския футболен съюз на извънредния конгрес преди малко повече от месец, коментира представянето на националния отбор на България в последната среща от световните квалификации.

"Лъвовете" загубиха с 0:4, но Бербатов вярва, че не е правилно и е обидно твърдението "футболистите ни толкова си могат", което много често се прави от различни фигури. Освен това той посочи и че за нападателите е било "най-отвратително", защото само са тичали по топката.

"Мачът с Швейцария бе тежък. Когато нямаме методология за развитие на младите, ще имаме малко проблясъци срещу страни, които са на нашето дередже, до следващия мач срещу по-сериозен съперник, когато загубим. След това ще има нов проблясък и ще се залъгваме, че ще почнем да градим, но нищо няма да се случва.

Обидно е да се каже, че футболистите толкова си могат. Проблемът е много назад. Когато нямаш треньори, нямаш методология за развитие на младите, е нормално такова нещо да се случи. Ако бях играл срещу Швейцария, това щеше да е мач, който е отвратителен за мен. Нападателите не играха с топката, а тичаха по нея и я гониха цял мач. В някои срещи нямаш избор, но това е отвратително чувство" - заяви Бербатов пред dsport.

"Мислите ли, че хората в БФС ще си подадат оставките? Възможно е винаги треньорите да са виновни, всички други хора да носят отговорност. В БФС обаче са безгрешни. Не чух веднъж да кажат: "Допуснахме грешка". Това обаче не се случва.

Всички носим вина за представянето на националния отбор. Трябва да се започне работа с най-малките. Трябва да се гради 10 години и оттам да тръгнем. Прави се методология, обучаваш треньорите. Това са елементарни неща. Целта на БФС е да намери диалога с хората. Не можеш да ги задължиш да следват спуснатата им методология, но можеш да ги поощриш. Ако ги убедиш, че това е за доброто на българския футбол, трудно някой ще откаже. Ако се гледа на парче, ще е трудна работа" - допълни още той по темата.

Последното изказване на видна родна фигура относно качествата на родните национали бе на Йордан Лечков, който открито заяви, че на играчите на България им липсва класа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички