Лионел Меси намери своя "нов Луис Суарес" в Интер Маями


Лионел Меси намери своя "нов Луис Суарес" в Интер Маями
Снимка: GettyImages

16935 0

Интер Маями е на път да напише история. Подпечатвайки мястото си във финала за Купата на лигите, побеждавайки удобно Филаделфия Юниън с 4:1 на полуфиналите, "чаплите" отново показаха страхотна форма.

В една нощ, която се разигра под блестящите светлини на Филаделфия, две имена се откроиха - Йозеф Мартинес и, което не е изненадващо, Лионел Меси. Това, което е едновременно завладяващо и въодушевяващо за феновете на Маями, е, че аржентинският маестро изглежда е намерил своя "нов" Луис Суарес във венецуелеца.

На Лео Меси бяха необходими само шест мача, за да бъде коронясан за новия крал на Маями. Въпреки че репутацията му на вероятно най-великия играч в историята на футбола е безспорна, играта му в САЩ е забележителна от дебюта му. В ПСЖ бе загубил своето щастие от играта си, но настроението му сега напомня на това по времето му на "Камп Ноу".

Суарес: кралят-асистент на Меси

Тогава смъртоносното трио на аржентинеца Неймар и Луис Суарес държеше света в краката си. У Суарес, освен че е един от най-близките му приятели на и извън терена, Меси намери своя най-добър плеймейкър. Аржентинският ас получи 47 голови асистенции от уругваеца по време на шестте им сезона заедно в Каталуния, засенчвайки 37-те, които даде в замяна. И сега, в Маями, друг южноамерикански талант, Йозеф Мартинес, влезе в кожата на емблематичния уругвайски нападател.

Меси и Мартинес, смъртоносна двойка в процес на създаване

Меси вкара два гола в своите шест мача благодарение на подавания от венецуелеца (срещу Орландо Сити и Филаделфия Юниън). Междувременно Меси не се поколеба да върне услугата, отстъпвайки ролята на Мартинес за изпълнител на дузпи, който вече реализира два пъти от място. Връзката между Мартинес и Меси се засили осезаемо, както на терена, така и извън него. Нападателят безпроблемно намери своето място във вътрешния кръг на аржентинеца. А с последния си гол Меси вече е номер 3 в историята на клуба и му остава малко до върха.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички