Дългогодишен съотборник на Кристиано Роналдо си спомни за дните му на "нешлифован диамант"


Дългогодишен съотборник на Кристиано Роналдо си спомни за дните му на "нешлифован диамант"
Снимка: Getty Images

3796 0

Кристиано Роналдо се превърна в първи футболист в историята на играта, който записва 200 участия с националния си отбор. Той бе награден от "Гинес" за постижението, а неговият бивш съотборник в Португалия - Пауло Ферейра, си спомни с усмивка за дните на КР7 като "нешлифован диамант".

"Всички видяха таланта, който имаше, когато се появи. Той беше нешлифован диамант, който трябваше да бъде полиран и той ставаше все по-добър и по-добър", заяви категорично Ферейра в интервю за "A Bola".

"За мен това е най-големият пример, който може да се даде на цялото това поколение деца, които искат да бъдат професионалисти. Определено е фантастично. Играчи като Кристиано е малко вероятно да бъдат видени отново", добави още бившият футболист на Челси.

Интересното е, че бившият съотборник на Роналдо в Португалия, с когото са били на терена цели 45 пъти заедно, споделя през 2010 година, че очаква 5-кратният носител на "Златната топка" да играе футбол до 40-годишна възраст. Разбира се, ако португалецът продължава в същия дух, то прогнозата на Ферейра може и да се сбъдне. Самият Кристиано Роналдо бе изключително емоционален след голямото постижение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички