Наравно с Роналдо и пред Мбапе и Холанд: Халф на Ман Юнайтед блести в квалификациите (ВИДЕО)


Наравно с Роналдо и пред Мбапе и Холанд: Халф на Ман Юнайтед блести в квалификациите (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

1965 0

Суперзвездата на световния футбол Кристиано Роналдо блесна в мач номер 200 за Португалия, като донесе успеха в края на гостуването на Исландия. По този начин страната му остава първа в групата за квалификациите за Евро 2024.

Първа в иначе наглед неособено лесна група с Испания, Норвегия, Грузия и Кипър е и Шотландия. Британците са с четири успеха от четири мача, като победиха всеки един от тимовете в групата.

Представянето на Шотландия е наистина впечатляващо, но страната има изненадващ голмайстор. Това е дефанзивният полузащитник на Манчестър Юнайтед Скот Мактоминей, който е с пет попадения.

Той изостава по този показател в евроквалификациите само от Расмус Хьойлунд (Дания) и Ромелу Лукаку (Белгия), които са реализирали по 6 гола. С по 5 пък са Хейн (Англия), Амдуни (Швейцария) и Роналдо (Португалия). За сравнение - Килиан Мбапе (Франция) е с 4, а Ерлинг Холанд (Норвегия) е с 3.

В последните два мача Мактоминей вкара само веднъж - той бе точен срещу Грузия, докато срещу Норвегия не съумя да се разпише. При предните мачове пък вкара по 2 гола първо срещу Кипър, а след това и срещу Испания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички