Официално: Роналдо с ново невиждано постижение - лети с Португалия


Официално: Роналдо с ново невиждано постижение - лети с Португалия
Снимка: Getty Images

4203 0

Кристиано Роналдо записа поредно невероятно постижение в кариерата си. Той попадна в стартовия състав на Португалия за Исландия. Този мач от квалификациите за Евро 2024 пък ще бъде под номер 200 за Португалия в кариерата му.

Няма друг футболист в историята, който да е изиграл 200 мача с националната фланелка. Дебютът на нападателя на Ал Насър с фланелката на "мореплавателите" идва на 20 август 2003 година, когато Кристиано е на 18 години, 6 месеца и 15 дни. Тогава селекционер е Луис Фелипе Сколари.

Оттогава до днес Роналдо вече е капитан, като е завоювал Европейското първенство през 2016 година и Лигата на нациите след това. Кристиано има 122 попадения и 43 асистенции на сметката си за иберийската страна.

В приятелски двубои има 52 мача и 20 гола, в квалификации за световно първенство - 47 мача и 37 гола, в евроквалификации - 38 мача и 35 попадения. На европейски финали пък е с 25 мача и 14 гола, докато на световни - 22 срещи 8 попадения.

Роберто Мартинес загатна още преди дни, че Роналдо ще играе и срещу Исландия, и преди това срещу Босна и Херцеговина. Наставникът избра следния стартов състав за гостуването в Рейкявик: Коща, Пепе, Данило, Диаш, Кансело, Дало, Невеш, Силва, Фернандеш, Леао и Роналдо, като този път Феликс сяда на пейката, за да играе Леао. А Кристиано Роналдо няма намерения скоро да приключва с Португалия!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички