Двете причини, довели до разрив между Роналдо и агента му след 20-годишно сътрудничество


Двете причини, довели до разрив между Роналдо и агента му след 20-годишно сътрудничество
Снимка: Getty Images

17939 0

Португалски журналист разкри подробности за разрива между Кристиано Роналдо и неговия агент почти от началото на кариерата - Жорже Мендеш. Според слуховете звездата се е разделил с известния си агент, а журналистът Виктор Пинто потвърждава това и разяснява защо се е стигнало дотам.

"Клубовете разглеждаха с неохота възможността да подпишат с Роналдо. Доказателство за това е фактът, че му бе направено предложение от Ал Насър. Не ПСЖ, не италиански отбор, не е имало варианти с връщане в Реал или преминаване в Барса или Байерн. Бил е само Ал Насър.

На Жорже Мендеш не му е липсвало смелост, за да каже истината, която Кристиано Роналдо не прие много добре. И той реши, че за да премине в Саудитска Арабия като свободен агент, не му е нужен агент", пише Пинто, цитиран от metropoles.com.

Британското издание The Athletic разширява информацията и посочва, че нападателят е бил разстроен от факта, че не е могъл да напусне Манчестър Юнайтед още през лято 2022. До голяма степен той е упреквал за това агента си. Мендеш пък се е разочаровал, че Роналдо е отказал да признае, че да си намери европейски клуб, участник в Шампионска лига, който да му плаща заплатата, е невъзможно.

Авторитетният източник пише, че отборите от Шампионска лига са се отказали да подпишат с португалеца, като му плащат по 80 000 паунда седмично. И че от Юнайтед са били готови да разделят с бъдещия му клуб заплатата по оставащата част от договора на звездата, за да не затруднят напускането му.

The Athletic пише още, че агентът на Кристиано го е съветвал да остане в английския гранд, да приеме своята роля при Ерик тен Хаг и да блести тогава, когато получи шанс на терена. Рикардо Регуфе, мениджърът на футболиста, който уреди трансфера му в Ал Насър, е бил на същото мнение. Роналдо обаче не е бил съгласен с това и е позвънил лично на шеф на европейски клуб с въпрос дали може да заиграе там. А ето какво каза за трансфер в Саудитска Арабия Роналдо само преди седмици.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички