Хиляди съжаляват, че си купиха билети, след като ФИФА отложи дебюта на Роналдо за Ал Насър


Хиляди съжаляват, че си купиха билети, след като ФИФА отложи дебюта на Роналдо за Ал Насър
Снимка: Getty Images

6228 0

ФИФА вгорчи най-върлите запалянковци на Кристиано Роналдо, след като заради част от законите на Централата суперзвездата на световния футбол няма да може да дебютира в следващите два двубоя на Ал Насър.

Причината е наказанието от два мача, което английската федерация наложи на Роналдо, след като счупи телефона на невръстен фен на Евертън, прибирайки се в тунела през миналия сезон, cъобщава "Дейли Мейл".

Забраната важи и за следващия му клуб, което означава, че на практика правата му са спрени, докато саудитският гранд не изиграе два двубоя, за които той е бил на разположение.

"Всяка дисциплинарна санкция до четири мача или до три месеца, която е наложена на играч от бившата асоциация, но все още не е (изцяло) изтърпяна до момента на трансфера се изпълнява от новата асоциация, в която играчът е регистриран, за да може санкцията да бъде изтърпяна на национално ниво", гласи член 12.1 от Правилника на ФИФА относно статута и трансфера на играчи.

По този начин над 28 000 зрители, които изкупиха билети за следващото домакинство на Ал Насър, ще може да съжаляват за така стеклите се обстоятелства.

Вижте какъв голям копромис ще направи Саудитска Арабия към Кристиано Роналдо!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички