Джани Инфантино все още преживява отсъствието на Италия от Катар 2022


Джани Инфантино все още преживява отсъствието на Италия от Катар 2022
Снимка: Getty Images/Guliver

1119 0

Джани Инфантино сподели, че "му се иска да плаче" заради това, че Италия не се класира на второ поредно световно първенство, след като загуби драматично плейофа срещу Северна Македония, а преди 4 години загуби по инфарктен начин от Швеция.

Въпросът, относно този факт, бе зададен на президента на ФИФА днес в Доха, където ще бъде тегленето на груповата фаза за Мондиал 2022

"Тъжно е за италианците, това е второто поредно Световно първенство без адзурите. Ако се класират за следващото, това ще бъде 12-годишно отсъствие."

"Мисля си за времето, когато бях дете, за емоциите от гледането на Световните първенства през 1978 и 1982 г., това са нещата, които ни карат да се влюбим във футбола. Тъжно е за италианските деца, но това е положението, когато само 32 могат да се класират за Световното първенство на всеки четири години. Засега..." , добави той.

Джани Инфантино е привърженик на идеята Световната купа да се провежда на всеки две години, като много държави от Европа и Южна Америка са против това. 

Междувременно ФИФА отхвърли налудничавата идея Италия да се класира за Катар 2022, като дисквалифицира Иран.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички