ФИФА отхвърли налудничавата възможност Италия да се добере до Световното в Катар


ФИФА отхвърли налудничавата възможност Италия да се добере до Световното в Катар
Снимка: Getty Images/Guliver

7828 0

Членът на Изпълнителния комитет на ФИФА Евелина Кристилин категорично заяви, че в организацията никога не са обсъждали изключването на Иран от Световното първенство по футбол през 2022 г., нито пък това нейното място да бъде заето от Италия. Имаше предположения, че футболният орган ще предприеме действия, след като Иран забрани на жените да влизат на стадиона за квалификационния мач за Мондиала в Катар срещу Ливан, дори и на 2000 жени, които вече бяха закупили билети.

Страната в Близкия изток беше предупредена, че това може да доведе дори до дисквалифициране от Катар 2022, а на тяхно място да бъде извикана друга нация. Сайтът Sport Mediaset твърди, че Италия щеше бъде претендент за мястото поради най-високата позиция в световната ранглиста на ФИФА спрямо отборите, които не са се класирали. Евелина Кристилин обаче определи надеждите на феновете на "адзурите" като утопични.

"В сряда имахме изпълнителна среща на ФИФА в Катар, а днес имахме конгрес с всички делегации, включително и с Иран", каза Кристилин пред радио Uno. "Никога не сме обсъждали изключването им от Световното първенство. Дори и да беше така, на тяхно място щеше да бъде повишен друг азиатски отбор. Нека просто да изхвърлим от главите си идеята, че Италия може да отиде на Световното първенство, това е невъзможно", допълни тя.

Италия претърпя шокиращо поражение на баража срещу Северна Македония, която на свой ред беше победена с 2:0 от Португалия на финала. След 2018 г. състава на "скуадра адзура" ще пропусне световно първенство за втори пореден път. Жребият за Мондиала в Катар ще бъде изтеглен утре (01.04). От ФИФА казаха дали изключените държави ще станат повече. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички