Джани Инфантино сащиса футболния, а и не само, свят, с тотално неподходящо сравнение


Джани Инфантино сащиса футболния, а и не само, свят, с тотално неподходящо сравнение
Снимка: Getty Images/Guliver

1629 0

Президентът на ФИФА Джани Инфантино направи сензационно и крайно несериозно твърдение, с което се опита да защити идеята си за провеждане на световни първенства по футбол на всеки две години, вместо на 4. Говорейки пред парламентарната асамблея на Съвета на Европа, Инфантино заяви следното:

"Въпросът не е дали искаме Световно първенство на всеки две години, а какво искаме да направим за бъдещето на футбола, което наблюдаваме, че се насочва към бъдеще, в което малцина имат всичко, а огромното мнозинство нямат нищо", започна той.

"Разбирам, че в Европа Световното първенство се провежда два пъти седмично, защото най-добрите играчи са на терена, така че в Европа няма нужда от други състезания. Но ако мислим за останалата част от света, която не вижда най-добрите играчи, която не участва в най-добрите състезания, тогава трябва да помислим за факта, че футболът не е просто спорт, защото той помага да се предоставят възможности за отбори и държави, надежда и радост за хората".

Последва и кулминацията в изказването му, правейки тотално неподходящо сравнение с мигрантската криза на Стария континент:

"Трябва да включим целия свят, за да дадем надежда на африканците например, така че да не им се налага да пресичат Средиземно море, за да намерят по-добър живот в Европа, умирайки в крайна сметка в морето".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички