ФИФА дори не разгледа въпроса за изключване на Русия, шефът ѝ призова за мир


ФИФА дори не разгледа въпроса за изключване на Русия, шефът ѝ призова за мир
Снимка: Getty Images/Guliver

1565 0

Международната футболна федерация (ФИФА) не разгледа изобщо въпроса за изключване на Русия като неин член. Такъв въпрос изобщо не беше повдиган на последния конгрес на ФИФА в Катар, става ясно от сайта на федерацията.

На срещата е било гласувано спирането на членството на три национални федерации - Пакистан, Зимбабве и Кения, като решението за това е било взето с мнозинство.

"Изключването на Руската футболна федерация от ФИФА не е опция. Ако не съберем хората по време на нашите конгреси, тогава е по-добре да спрем дейността си и да се приберем у дома", заяви президентът на организацията Джани Инфантино.

Той заяви, че изключването на руския национален отбор и руските клубове не е било лесно решение. "То засегна хора, които обичат футбола. Но за нас това беше начин да доближим мира. Мога само да призова лидерите за диалог и деескалация на конфликта", сподели Инфантино.

"Моля всички, които имат власт в този свят, всички, които заемат важни политически постове: моля, спрете конфликтите! В името на нашите деца, в името на нашето бъдеще", допълни шефът на футбола. По време на конгреса той се е снимал с Боби Михайлов, който се похвали с това.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички