Директор в Ливърпул за Суперлигата: Това е бъдещето на футбола


Директор в Ливърпул за Суперлигата: Това е бъдещето на футбола
Снимка: Getty Images/Guliver

1680 0

Напрежението около задаващата се Европейска Суперлига достигна невиждани мащаби, а в понеделник дори излезе имйел, в което директор на един от клубовете-основатели е пуснал до служителите на клуба. Става въпрос за Били Хоуган, който замени през миналата есен Питър Муур в английския шампион Ливърпул.

Авторитетното издание The Athletic ексклузивно разкри какво Хоуган е написал до клуба.

„Скъпи колеги,

Нужно е да бъдете запознати със съобщението, което ще се появи по-късно довечера, относно водещите европейски футболни клубове. Те се събират, за да създадат ново състезание в средата на седмицата – Европейска Суперлига. Тя ще бъде управлявана от нейните учредителни клубове. Важно е като членове на нашия екип да споделя с вас част от контекста”.

„От доста време насам клубовете, включително и нашият, имат дългогодишни опасения не само за бъдещето на европейския футбол, но и за начина, по който играта се управлява от УЕФА. Глобалната пандемия също ускори нестабилността в съществуващия европейски футболен икономически модел. Следователно ние се присъединихме към Милан, Арсенал, Атлетико Мадрид, Челси, Барселона, Интер Милано, Ювентус, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Тотнъм като Основатели на Суперлигата”.

„Очаква се още три клуба да се присъединят преди началото на сезона, който е планиран да започне възможно най-скоро”.

„Суперлигата ще бъде бъдещето на европейския футбол, и ако искаме да продължим „пътуването си” като устойчив клуб с амбиция да печелим повече трофеи, тогава неизменно трябва да бъдем част от този процес и да „имаме място на масата, а не извън тази група”.

„Новият ежегоден турнир ще осигури значително по-голям икономически растеж и подкрепа за европейския футбол чрез дългосрочен ангажимент за неограничени плащания за солидарност. Те ще нарастват в зависимост от приходите на лигата. Очакванията са тези плащания за „солидарност” да бъдат приблизително три пъти по-големи от досегашните в състезанията на УЕФА. Един от основните ангажименти на Европейската Суперлига е да увеличи значително финансовата подкрепа за футболната пирамида”.

„След началото на състезанието при мъжете ще стартира и съответна женска лига, която ще помогне за напредъка и развитието на играта при дамите. Знаем, че това съобщение предизвиква силни и бурни чувства в играта и някой от вас, но вярваме, че това е най-добрия в дългосрочен план интерес за ФК Ливърпул.

Важно е, че това е началото на едно пътуване и вече можем да започнем процес по ангажиране с нашия екип, феновете и ключовите акционери, за да помогнем дружно да оформим този процес по най-правилния начин”.

Все още има много информация, която трябва да дойде след известно време. Ще ви уведомявам, когато напредване в този път и ще говорим с община Ливърпул.

„Благодаря Ви за непрекъснатата подкрепа”, гласи съобщението на Хоуган.

 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от ЦСКА


Одисеята на Ганчо Василев - от звезда на Мюнхен 1860 до доайен на ЦСКА (СНИМКИ И ВИДЕО)

Един от футболистите с изключително удивителна кариера е Ганчо Василев. Нападателят е звезда на Мюнхен 1860...

Реклама

Най-четени новини


виж всички