Александър Чеферин обяви стряскаща новина за футболистите, които участват в Суперлигата


Александър Чеферин обяви стряскаща новина за футболистите, които участват в Суперлигата
Снимка: Getty Images/Guliver

1603 0

Президентът на УЕФА Александър Чеферин обяви, че всеки футболист, който вземе участие в Европейската Суперлига ще бъде лишен от възможността да играе за националния си отбор:

"Класирането за европейските надпревари трябва да бъде по заслуга и всеки да може да се състезава срещу всеки. Не мога да направя нищо друго, освен да изкажа моето несъгласие с предприетата стъпка (бел.ред. - създаването на Суперлигата). Ние всички сме против този ход"

"Всички футболисти, които играят в този турнир, няма да могат да играят за националните си отбори. Всички федерации са съгласни с това"

"Деветдесет процента от парите на УЕФА се връщат обратно във футбола, а не отиват само към елитните клубове. УЕФА не се интересува само от пари. Това развива играта. Но при Суперлигата не е така. Тя е само бизнес. Тя е в интерес само на джобовете (бел.ред. - на някои хора), а не солидарността. Ценностите на футбола са различни. Няма да го позволим"

"Подготвили сме модерна и атрактивна Шампионска лига, в която всеки ще може да участва и да я спечели" - заявява Александър Чеферин, цитиран от "Марка".

А ЕТО И КАКВИ ТОЧНО ПРОМЕНИ в Шампионска лига бяха обявени по-рано днес от УЕФА!

Следете ТУК НА ЖИВО всичко около най-горещата тема във футбола днес!

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


Олександър Усик - от селското училище до световната боксова слава

Украинският боксьор Олександър Усик за първи път стигна до шанс за световната титла в тежка категория след...

Реклама

Най-четени новини


виж всички