Договорът за Суперлигата, който е подписан от клубовете, е за цели 23 години


Договорът за Суперлигата, който е подписан от клубовете, е за цели 23 години
Снимка: Getty Images/Guliver

1648 0

Продължава да излиза все повече информация за Европейската Суперлига, която се появи с гръм и трясък на сцената и породи множество дискусии и неодобрение. Журналистът Каве Солхекол говори пред "Скай Спортс" и разкри за колко време е подписан договорът между клубовете за новото състезание.

Става въпрос за цели 23 години, като той ще важи до далечната 2044 година. Към момента има 12 клуба-основатели - Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Челси, Ливърпул, Тотнъм, Арсенал, Интер, Милан, Ювентус, Атлетико Мадрид, Реал Мадрид, Барселона. Суперлигата се надява да има 15 основатели, като е възможно да се присъединят още три отбора. Освен това, още пет тима трябва да се присъединят, за да се стигне до необходимата бройка от 20 участници.

"Тези клубове-основатели - 12-те към момента и 3-те, които вероятно ще се присъединят, са подписали 23-годишен договор, с който се посвещават на тази нова Суперлига. Толкова сериозни са те. Освен това, те споделят, че са получили правни съвети и по закон не могат да бъдат спрени за това. Те вярват, че ако бъдат спрени, това ще е в нарушение с правилата в Европейския съюз и Великобритания. Клубовете вярват, че парите ще се филтрират надолу и ще помогнат на играта в по-широк спектър" - заяви Солхекол.

А какво ще се случи с настоящия сезон в Шампионска лига и Лига Европа на фона на Суперлигата?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички