Юрген Клоп напуска Ливърпул заради Суперлигата?


Юрген Клоп напуска Ливърпул заради Суперлигата?
Снимка: Getty Images/Guliver

2901 0

Новината за създаването на Европейска Суперлига разбуни духовете на Острова. Според мнозина футболни анализатори раздялата на Жозе Моуриньо с Тотнъм е пряко обвързана с Европейската Суперлига. Други коментатори прогнозират още много треньорски оставки и уволнения в следващите часове и дни.

Шест отбора от Висшата лига са заявили, че ще участват в новата Европейска Суперлига. Сред тях е и английският шампион Ливърпул, който е и шесткратен носител на трофея в Шампионска лига. Редица издания припомнят днес, че мениджърът на тима Юрген Клоп е заявил в миналото твърда позиция против създаването на Суперлига, а това навежда на мисълта, че германецът може да си тръгне от "Анфийлд".

"За мен Шампионска лига е Суперлигата, в която не винаги играеш срещу едни и същи отбори ... Защо трябва да създаваме система, при която Ливърпул да се изправя срещу Реал Мадрид в продължение на 10 поредни години? Кой иска да гледа това всяка година."

"Надявам се, че тази Суперлига никога няма да се случи. С начина, по който Шампионска лига функционира, футболът има страхотен продукт, дори и с Лига Европа", категоричен е немският специалист през 2019-а.

Всички новини, коментари и отзвук около европейската Суперлига може да следите НА ЖИВО в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички