Динамо Киев тръгва на благотворително турне в Европа, Барселона и ПСЖ ги посрещат


Динамо Киев тръгва на благотворително турне в Европа, Барселона и ПСЖ ги посрещат
Снимка: Getty Images

1594 0

Аякс и Динамо Киев ще изиграят благотворителен мач, като целта е да се съберат средства за жертвите на войната. Амстердамци ще приемат украинския гранд между април и юни, а все още се уточняват някои подробности около срещата. Двубоят ще бъде под мотото "Мач за мир! Спрете войната", а двата клуба ще излязат заедно на терена. Освен събирането на средства, една от целите на мача е да се обърне внимание на случващото се в Украйна и да се информират хората.

Очаква се Динамо Киев да направи турне в Европа, като през това време да гостува на някои от топ отборите на Стария континент. Очаква се Борусия Дортмунд, Пари Сен Жермен, Барселона, Милан, Бенфика, Спортинг Лисабон, Базел, Стяуа Букурещ и Легия Варшава да приемат "сините". Двубоите ще бъдат излъчвани в целия свят. По-рано през годината украинското първенство беше прекратено заради руската инвазия, която все още продължава.

Ако първенството не бъде подновено, именно тимът от Киев се очаква да бъде обявен за шампион. По-рано през годината Динамо успя да се класира за груповата фаза на Шампионска лига, където в "групата на смъртта" успя да запише само една точка сред равенство с Бенфика.

Ето какво направи една от бившите звезди на ЦСКА и Динамо Киев в хода на войната!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички