Жуниор Мораес с героични действия при евакуацията на бразилски футболисти от Украйна


Жуниор Мораес с героични действия при евакуацията на бразилски футболисти от Украйна
Снимка: Getty Images

1908 0

Бившият нападател на ЦСКА Жуниор Мораес е дарил на украинската армия 50 000 евро, съобщават местните медии. Смята се, че поради тази причина футболистът на Шахтьор Донецк е успял да напусне страната, вместо да бъде мобилизиран.

В социалните мрежи се появиха материали, от които се разбра, че Мораес е сред най-активните в евакуацията на бразилски футболисти на Шахтьор и бившия му клуб Динамо Киев. Заедно със семействата на футболистите групата е 42 души.

Всички те успешно стигнаха до Румъния, като минаха през Молдова. Мораес е поддържал връзка с президента на УЕФА Александър Чеферин, който е координирал евакуацията. Съотборникът на нападател Давид Нерес публикува в Инстаграм благодарности към своя сънародник.

"В последните дни живеем под огромно напрежение заради Украйна и моментите, през които не искаме да минаваме. Успяхме да се върнем у дома благодарение на президента на УЕФА Александър Чеферин, който гарантира нашата сигурност в град Чернивци, на бразилеца Жуниор Мораес, който с всички срещи в Опера Хотел ни помогна с всичко и на Украинската футболна федерация, която ни съпътства по пътищата при пристигането ни в хотела", написа Нерес.

Вижте и защо турски капитан отказа да сложи фланелка с надпис "Не на войната".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички