Стана ясен фаворитът за нов треньор на Манчестър Юнайтед


Стана ясен фаворитът за нов треньор на Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

2833 0

Слуховете около наследника на треньорския пост в Манчестър Юнайтед се засилват. Най-коментираното за фаворит за поста име е това на треньора на Аякс - Ерик тен Хаг. В последните дни той все по-често обикаля фенските форуми и групи.

Слуховете са породени от твърденията на авторитетни журналисти за преговори между двете страни още от края на изминалата седмица. Ръководството на Манчестър Юнайтед е показало намерение за договорка с нидерландския специалист до края на месец март, след което той да застане официално начело на "червените дяволи". 

Според "Сън", Тен Хаг е грабнал вниманието на шефовете на Юнайтед след анализи на работата му. Успехите на треньора на Аякс са познати и сред широката футболна общественост. В 207-те мача начело на клуба постига цели 153 победи, 26 равенства и едва 28 загуби. Със 74% положителни резултати и голова разлика +396, специалистът превърна Аякс в машина за победи. Най-голямото доказателство за успешната работа на треньора бе извеждането на Аякс до полуфиналите в Шампионска лига през сезон 18/19. Това се случи за първи път от 22 години насам. Дори отпадането от Тотнъм бе прието от неутралните фенове като незаслужено и изненадващо. С Аякс Ерик тен Хаг печели също 2 титли и 3 купи. 

Спекулациите около бъдещия треньор на Юнайтед породиха множество въпроси. На тях наставникът на Аякс отказва да отговори. Той обяснява, че е напълно концентриран върху работата си с нидерландския гранд и за него най-важното в момента е отборът да бъде на върха. 

Тен Хаг обиколи мрежите с култовата си реакция, когато бе запитан за Манчестър Юнайтед (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички