Да имаш Кристиано Роналдо и Неймар безплатно: Скритата схема на саудитските клубове


Да имаш Кристиано Роналдо и Неймар безплатно: Скритата схема на саудитските клубове
Снимка: GettyImages Колаж: Sportlive.bg

3849 0

Кристиано Роналдо и Неймар - две от най-големите звезди на европейския футбол, отпътуваха за Саудитска Арабия, за да подсилят отборите съответно на Ал Насър и Ал Хилал.

Огромни трансфери, но безплатни?

Факт е, че както те, така и всички останали големи имена, се насочиха към Близкия Изток през изминалата година, за да печелят тлъсти чекове. 

Португалецът даде старт на новия "тренд", след като напусна Манчестър Юнайтед, а по-късно подсили редиците на "рицарите на Наджд", осигуряващи му изумителното възнаграждение от 221 милиона долара годишно.

Бразилският му колега от своя страна прибира малко по-малко в своя тим (163 милиона долара). За разлика от Кристиано, техничарят не беше свободен агент и трансферът му струваше 98 милиона долара. Излиза обаче, че нито един от двата клуба не е обеднял и с пени от гръмките сделки.

Как е възможно това?

Организаторите на Саудитската професионална лига са въвели програма за набиране на служители преди появата на Роналдо. Проектът дава възможност на всеки клуб да разполага със сериозна сума, за да привлече най-големите възможни таланти. По сходен начин работят нещата с Карим Бензема, Садио Мане, Рияд Марез, Емерик Лапорт и Н'Голо Канте.

"Ал Насър не плати никакви пари за привличането на Роналдо. Програмата за набор на служители е отговорникът за идването му тук и плащането на неговата заплата", заяви заместник-председателят на борда на директорите в Саудитската професионална лига Ал - Лазис пред Кора Ротана.

"Същото нещо се случи с Неймар в Ал Хилал, Жота в Итихад, Брозович и Отавио в Ал Насър. Роналдо никога нямаше да отиде в друг клуб, преговорите бяха само с Ал Насър", завърши той.

Междувременно бивш съотборник на португалеца отказа да се събере с него в Саудитска Арабия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички