След "преселението" на звездите: Топ 3 най-добри играчи в Саудитската Арабия в момента


След "преселението" на звездите: Топ 3 най-добри играчи в Саудитската Арабия в момента
Снимка: GettyImages Колаж: Sportlive.bg

1880 0

След като една от най-големите легенди на световния футбол - Кристиано Роналдо, предприе шокиращ ход, отпътувайки за Саудитска Арабия, Близкия Изток бе "залят" от куп звезди.

Само в рамките на един трансферен прозорец двуцифрен брой състезатели избраха да последват стъпките на португалеца. Играчи като Неймар, Садио Мане, Роберто Фирмино, Н'Голо Канте, носителят на "Златната топка" Карим Бензема, както и куп други смениха континента.

Всеобщото очакване бе, че за всички тях Саудитската професионална лига ще бъде лесна задача, тъй като те идват от най-качествените първенства на Европа. Не по такъв начин обаче се развиха събитията за по-голямата част от тях.

Кои са трите най-добре представящи се нови звезди в Саудитска Арабия? 

3. Рияд Марез

Един от доверените хора на Пеп Гуардиола в претъпкания с големи имена състав на Манчестър Сити. Алжирският нападател остави трайна следа в английския футбол. Той имаше основен принос за изненадващия триумф на Лестър във Висшата лига през сезон 2015/ 16 г. 

Това привлече вниманието на "гражданите", които през 2018-а година го привлякоха за сумата от 60 милиона паунда. Едва ли английският не е останал доволен от всяко пени, похарчено за крилото.  На "Етихад", в рамките на 5 години, Марез спечели 12 трофеи, сред които Шампионска лига, 5 Висши лиги, 3 Купи и още куп отличия. Той записа 236 мача, 78 гола и 59 асистенции преди да подпише с Ал Ахли за сумата от 30 милиона паунда.

В Близкия Изток фланговият състезател се представя на познатото високо ниво. Към момента той има на сметката си 4 попадения и 6 голови подавания в 11 срещи.

2. Александър Митрович

Сръбският национал е един от многото, сменили Висшата лига със Саудитската такава това лято. Преди да подпише с Ал Хилал нападателят бранеше цветовете на Фулъм. От 2018 г. до края на изминалия сезон той се отличи със 111 гола и 22 асистенции в 206 мача, превръщайки се в любимец на феновете на "котиджърс".

Преди месеци Ал Хилал му предложи възможността да се докаже в нова лига, а той прие и не разочарова. 29-годишният ас мигновено започна да изплаща похарчените за него 46 милиона паунда. В 9 двубои той записа 8 попадения и 2 асистенции, заемайки 2-рото място в подреждането сред водещите голмайстори.

1. Кристиано Роналдо

Безспорно, пътя на всички останали към Близкия Изток "освети" капитанът на Португалия. Той изненада мнозина с решението си да смени любимата си Европа с нещо непознато.

Роналдо се е подвизавал в 4 различни клубове, завладявайки Портгуалия, Англия, Испания и Италия, но никога не беше напускал Стария континент. Това той стори на 37 години, подписвайки със саудитския Ал Насър. За мнозина това беше краят на знаменитата му кариера. Изглежда обаче голаджията не смята така.

В дебютния си сезон при "рицарите на Надж" Роналдо впечатли за един "приключил" играч. Той регистрира 14 гола и 2 асистенции, триумфирайки с Арабската купа. С пристигането на двуцифрен брой качествени и значително по-млади футболисти в страната това лято се очакваше мястото на португалеца под светлините на прожекторите да бъде застрашено.

Самият той обаче показва, че няма да го даде лесно. С 11 попадения и 6 голови подавания в 10 срещи до момента той е водещ голмайстор на първенството. Възрастта е просто число.

Каква сума спечели Роналдо след трансфера в Ал Насър?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички