Цел номер 1 пред Интер Маями е да събере Меси с Луис Суарес, но Гремио спъва сделката


Цел номер 1 пред Интер Маями е да събере Меси с Луис Суарес, но Гремио спъва сделката
Снимка: Getty Images

1567 0

Според източници, близки до Интер Маями, основната цел на отбора от МЛС за момента е подписването на Луис Суарес. Уругваецът има договор с Гремио до декември 2024 г. и клубът няма намерение да пуска играча преди тази дата.

Журналистът Гастон Едул потвърди, че има преговори между играча и двата клуба, всички с оглед на споразумение, което е в полза на всички страни. Основната в бъдещ неуспех на сделката в момента ще бъде Гремио. Клубът от Порто Алегре не обмисля напускането на уругваеца преди края на Копа до Бразилия, една от основните краткосрочни цели на отбора.

Намерението на Суарес обаче е да се присъедини към Меси и Бускетс в МЛС, а Интер Маями са уверени, че това ще се случи въпреки икономическите трудности, които ще доведе до това.

Суарес - звездата в Гремио

Суарес е звездата на Гремио. Въпреки възрастта и предишните проблеми с коляното, погледът му за гол и състезателният му дух остават непокътнати. Толкова много, че клубът от Порто Алегре вярва, че той е от съществено значение в търсенето на гореспоменатата титла за купата. Тя е основната цел поради потенциалната парична инжекция за клуба - около 20 милиона щатски долара.

Гремио увеличи броя на членовете си с близо 30 000 след пристигането на уругваеца. Той е голмайсторът на отбора в лигата с 4 гола и един от играчите, които допринасят най-много за попаденията. Неговите бивши съотборници Лионел Меси и Серхио Бускетс вече направиха първа тренировка с Интер Маями.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички