Безценно: Стилиян Петров капитан срещу Джерард в мача на легендите Селтик - Ливърпул


Безценно: Стилиян Петров капитан срещу Джерард в мача на легендите Селтик - Ливърпул
Снимка: Getty Images

6469 0

Огромна чест за един от най-емблематичните български футболисти в историята - Стилиян Петров. Бившият капитан на Селтик и Астън Вила ще изведе шотландския гранд в мач на легендите срещу колоса Ливърпул.

Стенли отново ще бъде с капитанската лента, като най-вероятно ще получи задачата да се справя персонално с емблемата на мърсисайдци Стивън Джерард. Звездният сблъсък ще се състои на митичния "Анфийлд", като вече има над 44 хиляди продадени билета.

Ирландският нападател Роби Кийн е играл и за двата отбора. Поради това той ще изиграе по едно полувреме и за Селтик, и за Ливърпул.

Стилиян Петров срещу Джерард: Легендите на Селтик срещу тези на Ливърпул

Освен Стилиян Петров в състава на Селтик ще бъдат още Харалд Братбак, Стивън Крейни, Сай Фери, Саймън Донъли, Масимо Донати, Артур Боруц, Марк Кросас, Шей Гивън, Джо Ледли, Найъл Макгин, Емилио Изагире, Макаел Лустинг, Лий Нейлър, Дарън О'Дий, Стивън Макманус, Рамон Вега, Рос Уолъс, Тревър Синклиен и Ян Венегор оф Хаселинк.

Треньор на шотландския гранд ще бъде Пол Ламбърт. Английският гранд пък ще бъде предвождан от сър Кени Далглиш. Той ще разполага със следните легендарни футболисти за срещата:

Стивън Джерард, Джейми Карагър, Джибрил Сисе, Йежи Дудек, Дирк Каут, Луис Гарсия, Сами Хупия, Рагнар Клаван, Даниел Агер, Фабио Аурелио, Гари Макалистър, Стив Макманамън, Алберт Риера, Мохамед Сисоко, Мартин Шкъртел, Сандер Вестервелд и Грегори Винял.

Абсолютно всички приходи от срещата ще бъдат за благотворителност - за фондацията на Ливърпул, за фондацията на Селтик, за благотворителни програми на техни партньори, включително училища, спорт, социални дейности, здравеопазване, храна за нуждаещите се.

Съвсем наскоро се писа на Острова за Стилиян Петров - брилянтен играч, герой за мнозина и до днес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички