На Острова за Стилиян Петров: Брилянтен играч, герой за мнозина и до днес


На Острова за Стилиян Петров: Брилянтен играч, герой за мнозина и до днес
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1623 0

Страхотни думи за себе си чу родната легенда Стилиян Петров от Шотландия. Известно е, че в тази страна, с екипа на Селтик, бившият халф стана известен по света и си спечели трансфер във Висшата лига на Англия.

Изданието thecelticboys.com дава за пример българина, говорейки за "клубни герои", преместили се във Висшата лига от Селтик и направили присъствието си там "осезаемо". Петров е наречен и "българска легенда". От сайта пишат, че бившия капитан на България е имал и много успешен период в Астън Вила, където намери място в клубната Зала на славата.

"Петров бе брилянтен играч по време на разцвета си и е оказал влияние върху много играчи. Той беше герой за мнозина и продължава да бъде такъв и до днес", пише thecelticboys.com.

"Разбира се, измина почти десетилетие, откакто Петров се оттегли от играта. Неговият принос продължава да се помни с нежност и до днес. Той е не само герой на Селтик и Астън Вила, но и един от най-добрите играчи, излизали някога от България", заключват от изданието. Една от звездите на Манчестър Сити пък се оказа фен на Стилиян, посочи го за свой идол като дете.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички