Белгия унищожи Левандовски и Полша в "голеада" с обрат и 7 гола


Белгия унищожи Левандовски и Полша в "голеада" с обрат и 7 гола
Снимка: Getty Images

1995 0

Белгия се разправи с Полша (6:1) и се върна на победния път в Лигата на нациите. Де Бройне и компания се реваншираха на феновете за тежкото поражение от Нидерландия (1:4) в първия кръг и сега "дяволите" се изкачиха до втората позиция в четвърта група на Лига А. Началото на срещата не предвещаваше по нищо, че гостите ще допуснат такова поражение, като дори поведоха чрез попадение на Левандовски, но белгийците ги попариха първо чрез Витсел в 42-ата минута, а през втората част вкараха още 5 безответни попадения във вратата на Дронговски.

Домакините бяха по-активният тим през цялата среща и контролираха топката през 59% от времето. Те създадоха цели 18 голови положения, а пресата започна още от първите секунди. Така се стигна и до първите опасни положения пред вратата на гостите в 4-ата и 6-ата минута, като при второто Бачуаи даде аванс за страната си, но попадението бе отменено поради засада.

Офанзивата на Белгия продължи, но в 28-ата минута Роберт Левандовски смълча Брюксел. Звездата на Байерн Мюнхен получи чудесно подаване в наказателното поле от Себастиан Шимански и изпрати неспасяемо кълбото в долния ляв ъгъл.

Попадението не разколеба за дълго възпитаниците на Роберто Мартинес и за щастие на западноевропейската нация Витсел успя да намали още в 42-ата минута. Белгиецът пое от Кастане и простреля десния ъгъл на Дронговски. Така двата тима се прибраха за почивка при резултат 1:1.

През второто част се получи същински кошмар за гостите и трябваше да понесат цели девет точни удара в очертанията на вратата, а 5 пъти топката се спря в мрежата.

Дендонкер и Кестане не успяха да дадат аванс на домакините в следователно 57 и 59 мин., но Де Бройне, като истински лидер поведе съотборниците си към обрат. Белгиецът пое пас от капитана Еден Азар, излъга противников защитник и прати топката в десния ъгъл. (2:1)

В 73-атата и 80-атата минута появилият се като резерва Тросар отбеляза за да покачи резултата до 4:1. Второто попадение може да послужи като пример за точност, понеже със същински "снаряд" порази горния десен ъгъл на полската врата.

83’ Леандер Дендонкер отбеляза едно от най-добрите си попадения в кариерата. Силният му шут от дистанция попадна право в долния ляв ъгъл. Това ще се повтаря по телевизията дълго време. 5:1

Братът на капитана Едер Азар Торган също не пропусна чудесната възможност да се разпише в добавеното време на срещата, когато довърши чудесен пас от Опенда. Преди това Залевски пропусна да намали резултата, който в крайна сметка завърши 6:1!

Победата върна шансовете на белгийците за добро класиране в турнира, а към момента са втори в групата с 3 точки. С толкова са и третите - Полша. Първи са Нидерландия с пълен актив от 6 точки, а на дъното остават Уелс с две загуби. За "червените дяволи" предстоят визити на Уелс и Полша, докато "орлите" ще трябва да гостуват на "лалетата".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички