Луис ван Гаал отсече: Де Бройне е най-добрият в света и заслужава „Златната топка“


Луис ван Гаал отсече: Де Бройне е най-добрият в света и заслужава „Златната топка“
Снимка: Getty Images/Guliver

1753 0

Селекционерът на Нидерландия Луис ван Гаал определи звездата на Манчестър Сити Кевин де Бройне като най-добрия футболист в света и заслужаващ „Златната топка“. Според именития специалист обаче пзицията му на полузащитник работи срещу него в борбата за най-престижното индивидуално отличие в света на футбола.

За мен Де Бройне е Играч на годината. „Златната топка“? Точно това имам предвид, да. Но като полузащитник няма да му бъде лесно да бъде избран. Винаги нападателите печелят званието“, заяви Вангал преди днешното гостуване на „лалетата“ на Белгия в Лигата на нациите.

Плеймейкърът на Манчестър Сити пристигна за ангажиментите си с националния отбор на „червените дяволи“ след страхотен сезон с „гражданите“, като постоянните му силни изяви имаха основна роля за спечелването на титлата във Висшата лига с точка пред втория Ливърпул. Карим Бензема е горещ фаворит за „Златната топка“, след като изведе Реал Мадрид до триумфи в Ла Лига и Шампионската лига.

Предвид факта, че няма Световно или Европейско първенство преди гласуването за „Златната топка“ по-късно тази година, домашните и европейски трофеи вероятно ще имат тежест в полза на френския национал при евентуалното му награждаване с приза. Де Бройне може да има шансове за наградата, ако Белгия се справи добре на Мондиала в края на годината и Сити направят силен сезон както на вътрешната, така и на европейската сцена. Това ще постави Де Бройне сред претендентите, което ще бъде до голяма степен напълно заслужено, твърди още Ван Гаал.

А ето как Де Бройне изчисли колко гола за Манчестър Сити ще вкара Ерлинг Холанд.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички