Белгия победи Русия с лекота в Санкт Петербург на Евро 2020


Белгия победи Русия с лекота в Санкт Петербург на Евро 2020
Снимка: Gulliver/GettyImages

7089 0

Селекцията на Белгия започна превъзходно своето участие на Евро 2020. Хората на Роберто Мартинес записаха убедителна победа с 3:0 над Русия в Санкт Петербург, въпреки че срещата се игра пред погледите на хиляди хора, които подкрепяха Сборная на стадион „Крестовский”.

Тон за успеха на „червените дяволи” даде Ромелу Лукаку, след като нападателят откри резултата в десетата минута, а в 34-ата минута Тома Мюние удвои актива на белгийците след грешка на вратаря Шунин. Лукаку пък оформи крайното 3:0 с прекрасен удар в 88-ата минута и направи така, че белгийците тръгнаха уверено в континенталната надпревара.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Русия стартира по-агресивно срещата, като имаше няколко центрирания към Артьом Дзюба, но нападателят не успя да отиграе добре топката. Така се стигна до десетата минута, когато Ромелу Лукаку наказа отбраната на "Сборная". Лукаку беше в положение на засада, но преди това кълбото злощастно мина между краката на пробвалия се да пресече подаването Семьонов. Всичко това позволи на звездата с №9 да отиграе създалата се ситуация според правилата и с премерен шут не остави шанс на Шунин - 1:0 за Белгия.

Пет след това Дзюба овладя на гърди в наказателното поле и подаде към Оздоев, но ударът по земя мина встрани от целта. 120 секунди по-късно Лукаку нахлу на скорост в наказателното поле на Русия, но бе отблъснат към аутлинията, ала продължи пътя на кълбото към Дендонкер, чийто шут профуча над вратата.

След половин час игра Тоби Алдервейрелд пробва късмета си от далечна дистанция с десния крак, но над напречната греда. В 34-ата минута обаче белгийците удвоиха актива си. Витсел центрира отляво, а вратарят Шунин се намеси много колебливо и прати топката в Мюние, който отблизо матира руския страж - 2:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с натиск на Русия в опит да стигне до бърз гол и да върне интригата в мача. Стигна се до там, че Куртоа на два пъти трябваше да излиза, за да се намесва при центрирания, докато "червените дяволи" не изглеждаха много заинтригувани към това да стигнат до гол. 

В 70-ата минута на терена се появи голямата звезда на Реал Мадрид - Еден Азар, който влезе като резерва срещу руснаците.

В 89-ата минута натискът на Русия направи така, че Белгия реализира трети гол. Баринов изгуби топката в средата на терена, а Мюние открадна и изведе превъзходно Ромелу Лукаку зад отбраната на руснаците. Снажният стрелец с лекота елиминира Шунин, който нямаше как да реагира и резултатът стана 3:0.

Стартови състави:

Белгия (3-5-2): Куртоа, Алдервейрелд, Боята, Вертонген, Кастане, Тилеманс, Дендонкер, Торган Азар, Мертенс, Караско, Лукаку

Русия (4-2-3-1): Шунин, Жирков, Джикия, Семьонов, Фернандес, Оздоев, Баринов, Кузяев, Головин, Зобнин, Дзюба

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ БЕЛГИЯ - РУСИЯ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ?

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Червените дяволи" са в отлична серия от 9 последователни двубоя, в които не допускат поражение. В тях са записали 7 победи и 2 равенства, като в последната среща победиха Хърватия с 1:0. Русия не може да се похвали с подобна поредица, като има цели 3 загуби в последните си 7 мача. Все пак в последния записаха успех - с минималното 1:0 над България.

Белгия е един от скритите фаворити на тазгодишното издание и ще се опита да защити това твърдение, като надгради над представянето си от последния голям форум, когато на Световното първенство по футбол стигна до полуфиналите.

Много е възможно именно тези два тима да спорят и за първата позиция в групата, като се очаква "червените дяволи" все пак да грабнат първото място, а руснаците да се борят с Дания за втората позиция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички