Барселона обяви трансфера на Франк Кесие в Ал-Ахли, прибира 12,5 млн. евро


Барселона обяви трансфера на Франк Кесие в Ал-Ахли, прибира 12,5 млн. евро
Снимка: Getty Images

1858 0

В официално изявление  Барселона потвърди, че е постигнал споразумение за продажбата на полузащитника Франк Кесие на саудитския клуб Ал-Ахли.

Сделката, която Барселона очакваше

"Барселона и Ал-Ахли постигнаха споразумение за трансфера на Франк Кеси за 12,5 милиона евро.  ФК Барселона публично изразява своята благодарност на Франк Кеси за неговия ангажимент и всеотдайност и му желае най-доброто от късмета и успеха в бъдеще, се казва в изявлението.

Кесие се присъедини към Барселона едва миналото лято, като пристигна като свободен агент от Милан. Халфът записа 43 мача в дебютния си сезон за Барса, отбелязвайки и асистирайки по три гола във всички турнири.

Най-запомнящият се принос на котдивоареца ще бъде победният гол, който отбеляза в Ел Класико в Ла Лига през март, който помогна на отбора да направи крачка по-близо до спечелването на титлата.

С привличането на Илкай Гюндоган и Ориол Ромеу, Кесие нямаше да играе много през следващия сезон и клубът трябваше да генерира приходи от продажби на играчи. Като такъв, на бившата звезда на Милан беше казано да си намери нов клуб и сега той подписа с Ал-Ахли в Саудитска Арабия, в сделка на стойност 12,5 милиона евро. Междувременно натискът върху Барселона се засилва, като ПСЖ иска три от звездите на клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички