Добра сделка! Не само от ненужен играч, но Барселона се спаси и от огромна заплата


Добра сделка! Не само от ненужен играч, но Барселона се спаси и от огромна заплата
Снимка: Getty Images

13643 0

В Барселона най-сетне успяха да раздвижат трансферните сделки по отношение на напусканията, като халфът от Кот д'Ивоар Франк Кесие по всяка вероятност ще е следващият напуснал "Камп Ноу".

Нико Гонзалес и Алекс Коладо напуснаха клуба, докато Барселона също договори наеми за Чади Риад, Пабло Торе и Хулиан Араухо. Усман Дембеле също е готов за Пари Сен Жермен, въпреки че това напускане не беше планирано.

Барселона ще спести сериозна сума от заплатата

Кесие се е съгласил да премине в Ал Ахли в Саудитска Арабия, където ще подпише сделка на стойност над 20 милиона евро. Барселона сама ще спечели около 15 милиона евро. Освен това каталунците ще направят значителни спестявания и от заплатата на котдивоареца – пристигайки като свободен агент, Кеси печелеше 7 милиона евро на година.

Барселона все още има много работа за вършене това лято. Съобщава се, че Шави Ернандес иска още трима играчи да пристигнат, но финансите без съмнение ще определят колко от желанията му ще бъдат изпълнени. С напускането на Кеси Барселона ще спечели малко пари от играч, който е малко вероятно да направи сериозен принос през следващия сезон, дори ако хонорарът му е сравнително нисък. По-голямата загуба за Барселона е тази на Усман Дембеле, за чийто трансфер в ПСЖ вече всичко е ясно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички