Барселона и Реал Мадрид си спретват Ел Класико в Лас Вегас след месец


Барселона и Реал Мадрид си спретват Ел Класико в Лас Вегас след месец
Снимка: Getty Images

1514 0

Барселона ще играе предсезонно Ел Класико срещу Реал Мадрид в САЩ идния месец, съобщиха от пресслужбите на двата клуба. Приятелската среща ще се изиграе на 23 юли на „Алиджънт Стейдиъм“ в Лас Вегас, който е с капацитет 65 000 седящи места, като двата испански колоса ще се изправят един срещу друг преди старта на сезона в Ла Лига през август.

Шампионът на Испания и Европа Реал впоследствие ще играе с мексиканския Клуб Америка в Сан Франциско три дни по-късно, преди да се изправи срещу Ювентус в Лос Анджелис на 30 юли. Барселона излиза срещу Интер Маями на 19 юли, Реал Мадрид и след това Ювентус на 26 юли в Далас, преди да приключи американското си турне срещу Ню Йорк Ред Булс на 30 юли.

За втори път в историята Барса и Реал ще играят в Щатите. Първата им среща беше на „Хард Рок Стейдиъм“ в Маями през юли 2017, пред препълнен стадион с 64 000 зрители. Каталунците спечелиха с 3:2, като сред голмайсторите бе бившият нападател на „блаугранас“ Лионел Меси.

Реал Мадрид триумфира комфортно в Ла Лига миналия сезон, финиширайки на 13 точки пред големия си съперник, въпреки че Барса завоюва впечатляващ успех с 4:0 като гост на „Сантяго Бернабеу“ през март.

Още футболни новини ще намерите в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички