Барселона се нуждае от половин милиард, ако иска да продължи нормалното си съществуване


Барселона се нуждае от половин милиард, ако иска да продължи нормалното си съществуване
Снимка: Guliver/GettyImages

1310 0

Вицепрезидентът по финансите на Барселона Едуард Ромеу даде любопитно интервю пред испанското издание Sport, от което паднаха много въпросителни за бъдещето на клуба. Според специалистът са нужни умопомрачаващите 500 милиона евро за спасяването на каталунския гранд. В същото време клубът не може да картотекира част от новите попълнения.

Тежкото финансово състояние на тима, което включва дългове в размер на 1 милиард евро, е много сложен проблем, с който всички в отбора се опитват да се справят. Това изигра голяма роля през миналото лято, когато Лео Меси напусна "Камп Ноу". В течение на кампанията Шави успя да стегне редиците в кадрови план, а дори вече намери нови попълнения, които дори ще се присъединят като свободни агенти. Става въпрос за опитните Андреас Кристенсен и Франк Кесие, съответно от Челси и Милан, които още не могат да станат част от "лос кулес" поради тавана на заплатите. 

"Числото, което причинява най-много щети, е от дисбалансът на активите. Отрицателният капитал е на стойност 500 милиона евро. Казах го и преди, ако някой иска да ми даде 500 милиона евро... Това е, от което се нуждаем, за да спасим Барса.", коментира Ромеу. 

През изминалата година ключови играчи като Жерар Пике, Жорди Алба и Серхио Бускетс се съгласиха да намалят заплатите си, за да позволят на клуба да регистрира нови попълнения в съответствие с горната граница на заплатите на Ла Лига. Самуел Умтити пък преструктурира контракта си.

Вижте дали в крайна сметка Дембеле ще остане в Барселона!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички