Арсенал нокаутира Оксфорд Юнайтед за 13 минути и си осигури сблъсък с Манчестър Сити за ФА Къп (ВИДЕО)


Арсенал нокаутира Оксфорд Юнайтед  за 13 минути и си осигури сблъсък с Манчестър Сити за ФА Къп (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

990 0

Арсенал отнесе с 3:0 като гост Оксфорд Юнайтед и се класира за 1/16 финалите в турнира ФА Къп, където ще се изправи срещу Манчестър Сити. Подвизаващият се в Първа лига тим успя да удържи водача във Висшата лига повече от час, но момчетата на Микел Артета нанесоха съкрушителните си удари в рамките на 13 минути.

Успехът за „артилеристите“ изковаха Мохамед Елнени (63) , и Еди Нкетия (70 и 76). Мениджърът на лондончани даде шанс за изява на голяма част от играчите си, които имат по-малко игрови минути, но те не го разочароваха.

Съвсем очаквано двубоят започна с натиск на лондончани. До почивката обаче домакините успяха да удържат набезите на по-класния си съперник. Дори първото полувреме приключи без точни удари към някоя от двете врати.

Малко след антракта тимът от Първа лига стигна до чиста позиция. Матю Тейлър се озова зад защитата, но не успя да укроти топката и да преодолее стража на „топчиите“ Мат Търнър.

Арсенал се хвърли в още по-бесни атаки. Така в 56-ата минута удар на Сака бе избит пред голлинията. Логичното се случи в 63-ата минута и Арсенал откри резултата. Мохамед Елнени засече с глава центриране от фал и матира МакГинти – 0:1.

 

Само 7 минути по-късно Еди Нкетия удвои и предреши крайния изход. Фабио Виейра го изведе сам срещу вратаря, а нападателят го финтира и прати топката в мрежата – 0:2. В 76-ата минута Габриел Мартинели асистира на Нкетия за втория му гол в мача, фиксирал крайното 0:3. При това попадение останаха съмнения за засада, но в двубоя не се използваше ВАР.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички