"Време му е"! Микел Артета най-накрая гласува доверие на Фабио Виейра в Арсенал


"Време му е"! Микел Артета най-накрая гласува доверие на Фабио Виейра в Арсенал
Снимка: GettyImages

5870 0

Треньорът на Арсенал - Микел Артета, заяви категорично, че полузащитникът на тима Фабио Виейра вече е готов да бъде важна част от състава на "артилеристите".

Портгугалският халф подписа с английския гранд от Порто през изминалото лято. Трансферът му бе за сумата от 35 млн. евро, но към момента той така и не оправдава очакванията.

Виейра стартира едва 1 мач във Висшата лига за "топчиите" през сезона до момента. Въпреки това, специалистът вярва, че това е само началото на кариерата на възпитаника му в отбора.

"Той е на много добро място. Мисля, че физически достигна нивото, на което може да отговаря на стандартите, които имаме. Разбирането върху това, което искаме да свършим от негова страна е много по-добро и сега е моя отговорност да му дам точните минути, на точката позиция, в правилната среда, за да разгърне потенциала си", заяви Артета, цитиран от "The Evening Standard" и продължи.

"Наистина съм радостен от него. Очевидно се опитваме да го приообщим. Трябва да оставиш играча да усети и да установи мястото си в състава. Ясно е, че е много близък с някои играчи. Те го подкрепят, а той изглежда щастлив. Мисля, че би искал да запише минути, но като цяло изглежда наистина щастлив и се адаптира добре в отбора", допълни още той.

Очаква се Виейра да стартира за Арсенал срещу Оксфорд в понеделник (09.01) в мач от третия кръг на ФА Къп. До момента той има 2 гола и 2 асистенции в 16 мача във всички турнири за Арсенал.

Ето кой сравни звездата на "топчиите" Букайо Сака с Лео Меси

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички