Манчестър Сити унижи Челси насред "Етихад" и разклати стола на Греъм Потър (ВИДЕО)


Манчестър Сити унижи Челси насред "Етихад" и разклати стола на Греъм Потър (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5333 0

Манчестър Сити победи Челси на своя "Етихад" в мач от 3-я рунд на най-стария европейски турнир ФА Къп. "Гражданите" разгромиха своя опонент с 4:0 и продължават напред в надпреварата.

Първото попадение падна в 24-ата минута, след като Рияд Марез изпълни по отличен начин пряк свободен удар, без да остави шанс на Кепа Арисабалага. Преднината на "гражданите" се покачи в 30-ата минута, когато Хулиан Алварес бе точен от дузпа.

Фил Фоудън направи резултата класически малко преди края на първата част, след като "гражданите" организираха чудесна атака, която бе завършена от английския национал.

Крайното 4:0 бе оформено с второто попадение на Рияд Марез, който бе точен от дузпа в 85-ата минута.

По този начин Манчестър Сити продължава напред към 1/16-финалите на турнира. Там отборът на Гуардиола ще срещне победителя от срещата Оксфорд - Арсенал.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В началните минути и двата отбора действаха внимателно и не искаха да поемат рискове. В 10' се случи най-интересното до момента. Рияд Марез проби от дясната страна на фланга и пусна остра топка към наказателното поле на "сините". Там обаче най-съобразителен бе вратарят Кепа, който предотврати опасността.

Резултатът бе открит в 24-ата минута. Сити получи правото да изпълни пряк свободен удар. Зад кълбото застана Рияд Марез и с изключително прецизен удар вкара топката в горния десен ъгъл на Кепа, давайки преднина на гражданите. 1:0 за Сити. Само 6 минути по-късно, след игра с ръка на Хаверц и намеса на ВАР, бе отсъдена дузпа за "гражданите". Хулиан Алварес се нагърби с изпълнението и не сгреши - 2:0 за Сити.

ПОПАДЕНИЕТО НА РИЯД МАРЕЗ (ВИДЕО)

В 39-ата минута Сити организира поредната чудесна атака. Кайл Уолкър проби на фланга и намери по чудесен начин Фил Фоудън в наказателното поле, който просто трябваше да добави топката, от непосредствена, близост в "синята" врата. 3:0 за Сити.

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След почивката Челси започна да стои по-прилично на терена. "Сините" успяха да се настанят в половината на домакините и дори записаха първия си удар. В 55-ата минута Мейсън Маунт бе изведен в наказателното поле и опита да стреля от малък ъгъл, но се получи рикошет и топката излезе в корнер.

В следващите минути Сити започна да разиграва топката и не даваше шансове на Челси да се добере до тяхната половина. В 73-ата минута Рияд Марез можеше да се разпише за втори път с много прецизен удар, но той мина встрани на десния стълб на Кепа Арисабалага.

В 84-ата минута главният арбитър Робърт Джоунс посочи бялата точка за втори път, след като Калиду Кулибали фаулира Фил Фоудън в наказателното поле. Този път зад кълбото застана Рияд Марез и с безапелационен удар направи резултата 4:0 за "гражданите".

Стартови състави:

Манчестър Сити: Ортега Морено, Уолкър, Аканджи, Лапорт, Гомес, Родри, Палмър, Бернардо Силва, Марез, Фоудън, Алварес

Челси: Кепа, Хъмфрис, Чалоба, Кулибали, Хол, Жоржиньо, Ковачич, Зиеш, Галахър, Маунт, Хаверц

ПРЕДИ МАЧА

В рамките на четири дни английските грандове Манчестър Сити и Челси ще се изправят един срещу друг за втори път. В четвъртък (5 януари) гражданите надделяха с минималното 1:0 като гост на "Стамфорд Бридж" в мач от Висшата лига и продължават да дишат във врата на лидера Арсенал.

"Гражданите" ще се стремят да отстранят "сините" за втори път през този сезон, след като го направиха в Карабао Къп през ноември, малко преди старта на Мондиал 2022, побеждавайки лондончани с 2:0.

Това е осмата среща между двата гранда в историята на ФА Къп. Сити има 4 победи, а Челси 3 - последната, от която дойде през сезон 2020/21 на полуфинала на турнира с 2:1.

Челси се намира в много лоша серия от 3 загуби, 1 равенство и 1 победа в последните си 5 мача във всички състезания, докато Манчестър Сити има 4 победи и едно реми. 

Главен арбитър на срещата ще бъде Робърт Джоунс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички