Арсен Венгер предлага радикална промяна за световните първенства по футбол


Арсен Венгер предлага радикална промяна за световните първенства по футбол
Снимка: Getty Images/Guliver

957 0

Отговорникът на ФИФА за футболното развитие по света Арсен Венгер предложи радикална промяна за провеждане на Световното първенство по футбол на всеки две години. От самото си създаване в началото на 30-те години на миналия век, Мондиалите се провеждат на всеки четири години (с изключение на прекъсване заради Втората световна война), но според Венгер това не е честно спрямо играчите.

"Ако се погледнат отборите на Световното първенство, обикновено средната възраст в тях е 27/28 години. По този начин футболистите имат много малко шансове да станат световни шампиони, защото докато дойде следващото издание, те вече са на 32/33 години. Може би трябва да организираме Световното първенство през две години", заяви бившият мениджър на Арсенал.

Като допълнение той предлага сериозно да се съкрати календарът с международните мачове. "Трябва да махнем всичко останало и да се организират само смислени турнири. Хората трябва да разбират, че залогът е голям и да гледат само смислени мачове. Едно от решенията, които обсъждаме, е квалификациите да бъдат по-компактни.

Вместо да има мачове през октомври, ноември, септември, март, юни, ще ги прегрупираме всичките да са в един или два месеца - октомври и февруари. Така играчите ще могат да се съсредоточат върху клубните си отбори от март до юни", каза Венгер, който допълни, че футболистите задължително трябва да имат четириседмична почивка.

Вече могат да бъдат закупувани билети за финалния мач на Световното първенство по футбол в Катар през 2022 година. Какви са цените - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички