Разкритие: Килиан Мбапе можел да премине без пари в гранд от Висшата лига


Разкритие: Килиан Мбапе можел да премине без пари в гранд от Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1542 0

Легендарният мениджър на Арсенал Арсен Венгер разкри, че Килиан Мбапе е можел да подпише с "топчиите" със свободен трансфер по време на престоя му начело на тима от северен Лондон. Французинът е считан от мнозина за заместник на Лионел Меси в пантеона на най-великите футболисти след впечатляващия си хеттрик във вторник вечер.

22-годишният нападател, чийто контракт в Пари Сен Жермен изтича в края на следващия сезон, е свързван с редица европейски грандове, включително Реал Мадрид и Ливърпул, като представянето му при успеха над Барселона с 4:1 в първия осминафинален сблъсък повиши тези спекулации. Всичко обаче можеше да е различно, ако Венгер бе убедил талантливия младеж да се присъедини към него в Арсенал.

„Можем да говорим за Мбапе, бях в дома му, когато не беше сигурен дали иска да удължи договора си с Монако. Той можеше да дойде в Арсенал със свободен трансфер. Бих казал, че всеки клуб е пълен с такива истории. Отиваш в Милан, до Манчестър, Арсенал, Челси, има такива истории навсякъде“, започна той за beIN Sports. Това не е първият път, в който Венгер разкрива, че други суперзвезди са били близо до клуба, потвърждавайки истории за други футболисти, включително Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

„Роналдо бе много близо до нас. За наш лош късмет Карлош Кейрош се присъедини към Манчестър Юнайтед като помощник треньор и в рамките на седмица убеди Сър Алекс Фъргюсън да закупи Роналдо. Той бе страхотна покупка за времето си. Искахме да направим трио от Меси, Сеск Фабрегас и Жерар Пике. Те са поколение, родено през 1987, които играха заедно. Пике игра в полузащита по онова време и в края реши да отиде в Манчестър Юнайтед, Фабрегас дойде при нас, а Барселона бе достатъчна умна да задържи Меси“.

В добавка, бившият френски специалист разкри, че Арсенал е предложил на Джейми Варди „много пари“, за да подпише с тях през 2016, настоявайки, че нападателят на Лестър е щял да бъде отлично попълнение за клуба. След като вдъхнови „лисиците“ за изненадващ триумф във Висшата лига през 2016, Варди изглеждаше сигурен за Арсенал, който бе основният конкурент на Лестър за титлата в онзи сезон, на следващото лято.

До подобна сделка така и не се стигна, като Варди подписа нов договор, където остана един от водещите реализатори в Премиършип във всяка една от следващите кампании. „Предложих му много пари по онова време. Лестър тъкмо бе станал шампион през 2016 и не искаше да се разделя с него, като му предложиха по-дълъг контракт за почти същите пари, ако не и повече“, завърши Венгер.

А защо Барселона "отсвирил" Мбапе през 2017-а - четете в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички